Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lasten & nuorten ilmaisu- ja teatteriryhmät

Lempäälän Nuorisoseuralla tarjotaan lapsille ja nuorille mahdollisuus tutustua teatterin maailmaan ilman sitoutumista suurelle yleisölle esitettävään näytelmään harjoituksineen ja näytöspäivineen. Näillä lasten ja nuorten teatteri-ilmaisun kursseilla harjoitellaan ensisijaisesti  vuorovaikutustaitoja, itsensä ilmaisemista, tunneilmaisua, liikeilmaisua, rytmiikkaa, äänenkäyttöä, artikulaatiota, improvisaatiota ynnämuita näyttämötaiteen perusteita. Näiltä kursseilta saa hyviä eväitä sosiaaliseen kanssakäymiseen sekä mukavan ponnahduslaudan mahdollisiin tuleviin näytelmäprojekteihin mikäli teatterikärpänen puraisee kunnolla!

Ohjaajana kursseilla toimii draamaopettajaksi keväällä 2017 valmistunut Johanna Pekola, jolla on näyttämökokemusta seutukunnan harrastajateattereista jo kolmenkymmenen vuoden ajalta.

Lasten ja nuorten teatteri-ilmaisun kurssit
syksy 2021 - kevät 2022

MAANANTAISIN klo 17 - 18 on 4.-6. -luokkalaisten ryhmä

MAANANTAISIN klo 18 - 19.30 yläkouluikäisten ja sitä vanhempien ryhmä

TIISTAISIN klo 17 -18  on 1.-3. -luokkalaisten ryhmä
Kevätlukukausi alkaa vkolla 2

Kurssit kestävät koko lukuvuoden. Syys- ja kevätlukukausi laskutetaan erikseen.
Tervetuloa mukaan teatterin maailmaan!

Aurinkoisin terveisin
Johanna Pekola, draamaopettaja

Infoa ryhmistä

10-12-vuotiaiden lasten (4.-6.-luokkalaiset) teatteri-ilmaisun kurssilla on tavoitteena opiskella teatteri-ilmaisun harjoitteiden kautta vuorovaikutustaitoja; kuuntelemista, katsekontaktia, läsnäoloa sekä tunteiden tunnistamista ja ilmaisua. Opiskellaan myös kehollista ilmaisua, rytmiikkaa, äänenkäyttöä ja artikulaatiota. Tavoitteena saada rohkeutta esiintymiseen ja omaan ilmaisuun.

Mukaan tunnille tarvitaan vesipullo ja rennot vaatteet.

Syyslukukauden lopussa vietämme viimeisen tunnin pikkujoulujen merkeissä, jolloin jokainen voi ottaa pientä naposteltavaa mukaan. Kevätlukukauden viimeisellä kerralla vietämme avoimia ovia, jolloin perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan tuntia ja oppilaiden edesottamuksia.

Kurssi kokoontuu kerran viikossa tunnin ajan 12 kertaa sekä syyskaudella että kevätkaudella.
Lukukausimaksu on 25 €.

Yli 13-vuotiaiden nuorten (yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat) teatteri-ilmaisun kurssilla tavoitteena on opiskella teatteri-ilmaisun harjoitteiden kautta vuorovaikutustaitoja; kuuntelemista, katsekontaktia, aktiivista läsnäoloa sekä tunteiden tunnistamista ja ilmaisua. Kurssilla opiskellaan myös status-ilmaisua, improvisaatiota, kehollista ilmaisua, rytmiikkaa, äänenkäyttöä ja artikulaatiota. Tavoitteena on saada rohkeutta esiintymiseen ja omaan ilmaisuun sekä valmiuksia teatterin tekemiseen.

Mukaan tunnille tarvitaan vesipullo ja rennot vaatteet.

Syyslukukauden lopussa vietämme viimeisen kurssikerran pikkujoulujen merkeissä, jolloin jokainen voi ottaa pientä naposteltavaa mukaan. Kevätlukukauden viimeisellä kerralla vietämme avoimia ovia, jolloin perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan oppilaiden edesottamuksia.

Kurssi kokoontuu kerran viikossa puolentoista tunnin ajan 12 kertaa sekä syyskaudella että kevätkaudella.
Lukukausimaksu on 35 €.

7-9 -vuotiaiden lasten (1.-3. luokkalaiset) teatteri-ilmaisun kurssilla on tavoitteena tutustua teatterin maailmaan harjoittelemalla ikäryhmälle sopivalla tavalla vuorovaikutustaitoja, tunteiden tunnistamista ja ilmaisua, katsekontaktia, kuuntelemisen taitoja, vuoron odottamista ja toisten huomioimista, äänenkäyttöä ja artikulaatiota, rytmiikkaa sekä kehollista ilmaisua.

Mukaan tunnille kannattaa ottaa vesipullo ja rennot vaatteet.

Lukukausimaksu on 25 €.