Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Lasten & nuorten ilmaisu- ja teatteriryhmät

Lempäälän Nuorisoseuralla tarjotaan lapsille ja nuorille mahdollisuus tutustua teatterin maailmaan ilman sitoutumista suurelle yleisölle esitettävään näytelmään harjoituksineen ja näytöspäivineen. Näillä lasten ja nuorten teatteri-ilmaisun kursseilla harjoitellaan ensisijaisesti  vuorovaikutustaitoja, itsensä ilmaisemista, tunneilmaisua, liikeilmaisua, rytmiikkaa, äänenkäyttöä, artikulaatiota, improvisaatiota ynnä muita näyttämötaiteen perusteita. Näiltä kursseilta saa hyviä eväitä sosiaaliseen kanssakäymiseen sekä mukavan ponnahduslaudan mahdollisiin tuleviin näytelmäprojekteihin mikäli teatterikärpänen puraisee kunnolla!

Ohjaajana kursseilla toimii draamaopettajaksi keväällä 2017 valmistunut Johanna Pekola, jolla on näyttämökokemusta seutukunnan harrastajateattereista jo kolmenkymmenen vuoden ajalta.

SYKSYLLÄ 2017 ALKAVAT KURSSIT

IKÄJAKAUMAT + HINNAT + ajankohdat + ilmoittautumiset:

MAANANTAI klo 17.00 - 18.00 5. - 6. -luokkalaiset (eli 11-12 -vuotiaat) max. 12 osallistujaa. Kurssi kokoontuu 4.9. - 27.11.2017 (EI syyslomaviikolla 42) yhteensä 12 kertaa. Kurssin hinta 25 €. Ilmoittautumiset 7.8.2017 alkaen sähköpostiin: johanna.pekola@gmail.com

MAANANTAI klo 18.00 – 19.30 yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat (eli 13-vuotiaista ylöspäin) max. 14 osallistujaa. Kurssi kokoontuu 4.9. - 27.11.2017 (EI syyslomaviikolla 42) yhteensä 12 kertaa. Kurssin hinta 35 €. Ilmoittautumiset 7.8.2017 alkaen sähköpostiin: johanna.pekola@gmail.com

TIISTAI klo 17.30 - 18.30 1. - 4. -luokkalaiset (eli 7-10 -vuotiaat) max. 10 osallistujaa. Kurssi kokoontuu 5.9. - 28.11.2017 (EI syyslomaviikolla 42) yhteensä 12 kertaa. Kurssin hinta 25 €. Ilmoittautumiset 7.8.2017 alkaen sähköpostiin: johanna.pekola@gmail.com

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

MAANANTAIN LASTEN RYHMÄ klo 17 - 18:

11-12 -vuotiaiden lasten (5.-6. luokkalaiset) teatteri-ilmaisun kurssilla on tavoitteena opiskella teatteri-ilmaisun harjoitteiden kautta vuorovaikutustaitoja; kuuntelemista, katsekontaktia, läsnäoloa sekä tunteiden tunnistamista ja ilmaisua. Opiskellaan myös kehollista ilmaisua, rytmiikkaa, äänenkäyttöä ja artikulaatiota. Tavoitteena saada rohkeutta esiintymiseen ja omaan ilmaisuun.
Mukaan tunnille tarvitaan vesipullo ja rennot vaatteet.
Syyslukukauden lopussa vietämme viimeisen tunnin pikkujoulujen merkeissä, jolloin jokainen voi ottaa pientä naposteltavaa mukaan. Kevätlukukauden viimeisellä kerralla vietämme avoimia ovia, jolloin perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan tuntia ja oppilaiden edesottamuksia.
Kurssi kokoontuu kerran viikossa tunnin ajan 12 kertaa sekä syyskaudella että kevätkaudella. Lukukausimaksu on 25 €.

MAANANTAIN NUORTEN RYHMÄ klo 18 - 19.30:

Yli 13-vuotiaiden nuorten (yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat) teatteri-ilmaisun kurssilla tavoitteena on opiskella teatteri-ilmaisun harjoitteiden kautta vuorovaikutustaitoja; kuuntelemista, katsekontaktia, aktiivista läsnäoloa sekä tunteiden tunnistamista ja ilmaisua. Kurssilla opiskellaan myös status-ilmaisua, improvisaatiota, kehollista ilmaisua, rytmiikkaa, äänenkäyttöä ja artikulaatiota. Tavoitteena on saada rohkeutta esiintymiseen ja omaan ilmaisuun sekä valmiuksia teatterin tekemiseen.
Mukaan tunnille tarvitaan vesipullo ja rennot vaatteet.
Syyslukukauden lopussa vietämme viimeisen kurssikerran pikkujoulujen merkeissä, jolloin jokainen voi ottaa pientä naposteltavaa mukaan. Kevätlukukauden viimeisellä kerralla vietämme avoimia ovia, jolloin perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan oppilaiden edesottamuksia.
Kurssi kokoontuu kerran viikossa puolentoista tunnin ajan 12 kertaa sekä syyskaudella että kevätkaudella. Lukukausimaksu on 35 €.

TIISTAIN PIENTEN LASTEN RYHMÄ klo 17.30  - 18.30:

7-10 -vuotiaiden lasten (1.-4. luokkalaiset) teatteri-ilmaisun kurssilla on tavoitteena tutustua teatterin maailmaan harjoittelemalla ikäryhmälle sopivalla tavalla vuorovaikutustaitoja, tunteiden tunnistamista ja ilmaisua, katsekontaktia, kuuntelemisen taitoja, vuoron odottamista ja toisten huomioimista, äänenkäyttöä ja artikulaatiota, rytmiikkaa sekä kehollista ilmaisua.
Mukaan tunnille kannattaa ottaa vesipullo ja rennot vaatteet.

Kuvat: Rosa-Maria Melin